Вторник, 21.05.2024, 23:42
Приветствую Вас, Гость
Главная » 2013 » Июль » 24 » Створення сприятливих умов для розвитку підприємництва – важливий напрямок роботи податкової служби
12:10
Створення сприятливих умов для розвитку підприємництва – важливий напрямок роботи податкової служби

               Про це наголосив начальник ДПІ у Слов’яносербському районі Віктор Голованов під час чергового засідання «круглого столу» за участі керівників підприємств та підприємців району. Відбулось засідання у форматі діалогу з представниками бізнесу з основних питань оподаткування, покращення умов ведення бізнесу, налагодження партнерських відносин.

           В.Голованов зазначив, що податкова система України спрямована на покращення умов ведення бізнесу, досягнення вдосконалення податкової системи за рахунок запровадження електронних сервісів для платників та процедур адміністрування податків. Так, наприклад, ще на початку 2011 року в електронному вигляді звітували лише 33% платників ПДВ району, а на сьогодні – понад 99%. У перспективі – повне охоплення платників податку на прибуток, земельного податку, податку на доходи фізичних осіб та інших видів податків електронною звітністю.

           Ставка податкової – на розвиток технологій, втілення кращих зразків сучасного обслуговування платників податків.

Віктор Петрович відзначив, що у своїй роботі податкова служба керується принципом: сплата податків повинна бути для платника простою та зручною процедурою. Організаційне навантаження при зборі податків податкова служба бере на себе, а не перекладає на платника.

           Окремим питанням для обговорення було впровадження електронної контрольної стрічки реєстраторів розрахункових операцій. За оцінками фахівців податкової служби, такий формат моніторингу призведе до значного скорочення податкових перевірок – розбіжності між поданою звітністю та первинною документацією виявлятимуться дистанційно та заздалегідь. Обговоривши всі аспекти нових правил, що турбують підприємців, Віктор Голованов запевнив, що у разі виникнення проблемних питань стосовно РРО кожний платник податків може отримати необхідні консультації та роз’яснення, звернувшись до Центру обслуговування платників. На сьогоднішній день в ДПІ у Слов’яносербському районі вже зареєстровано 71 касових апаратів, що формують копії контрольних касових стрічок, які автоматично передаються на сервер обробки інформації ДПС, отже потрібно не зволікати та звертатись до виробників РРО або Центрів сервісного обслуговування з питань підключення зовнішніх модемів та доопрацювання внутрішнього програмного забезпечення РРО.

                                                                                                             

ДПІ у Слов’яносербському районі

ГУ Міндоходів у Луганській області

23.07.2013

Просмотров: 345 | Добавил: Алена | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: